lilalov

Kurser & Workshops

FOOTREADING WORKSHOP/GRUNDUTBILDNING

27-28 Juli 2023

Vill du lära dig Foot Reading?
Jag har bjudit hit Jane Sheehan från England för att erbjuda en tvådagars kurs den 27- 28 Juli 2023 i Vägla/Hallaryd, Småland.

Jane Sheehan har skrivit böckerna “Let’s Read Our Feet!”, “The Foot Reading Coach” och “Sole Trader: The Holistic Therapy Business Handbook.” I Storbritannien har hon blivit något av en kändis i hälsosammanhang.

Lär dig hemligheterna som fötterna avslöjar om vår personlighet och känslor. Du kommer att ha väldigt roligt medans du lär dig en hel massa.

Footreading, vad är det, kanske du funderar då? Det handlar om att analysera fötternas struktur och textur för att förstå känslor och personlighet. Hur går du när du är arg? När du är glad -hur går du då? Eller när du är deprimerad, hur förändras din hållning då? Hur ändras belastningen av dina fötter vid olika sinnesstämning? Med tidens gång blir våra sinnesstämningar och attityder alltmer inpräntade i fötternas struktur.
Läs mer här / More info here

varskriet
foot reading markaryd

DET STORA VÅRSKRIET


1 Maj + 6 Juni 2023
Kulningskurs i två delar
Kom töser, rövardöttrar och annat kvinnfolk, nu höjer vi rösten i de småländska skogarna.

 Röstpedagog Rosa Moa Brynnel coachar och lockar oss  via en och annan vallvisa eller trall, att hitta tillbaks till styrkan i vår röst, den där kvinnliga urkraften som vi har i vårt folkarv.

Tid: 1 maj 10:00-16:00 (Anländ gärna 9:30 för att vara redo att börja kl 10. Jag har kaffepannan redo.)
Efter dag I har vi några veckor på oss att träna själva i naturen lite här och var och kanske spontant träffas och peppa varandra.
För att det inte bara skall bli en dagslända, har vi redan planerat in uppföljning dag II, den 6e juni på nationaldagen. Det passar väl utmärkt! 

Plats : Kroppsterapeuten i Ekhult. Vi kommer att vistas både inne och ute. Naturen bjuder på ett fantastiskt eko här. 

Anmälan :
Anmäl ditt intresse via sms/email och vänta på bekräftelsemejl tillbaka. Sedan säkrar du din plats genom Swishad kursavgift.
E-mail: birgittaborjesson@me.com
Frågor/info: Birgitta 0768194908
Tag med egen lunch.
Kursavgift: 750 kr en dag eller 1400 kr för båda dagarna.

Videor:
Rosa Moa kular vid ett tidigare event.

Låt er inspireras av Malin Storytellers underbara video Animated Kulning – To Soothe A Broken Heart

SKOGS-SPA

Hitta balansen mellan kropp och själ i naturen.
I  Ekhult landar du i grönskan och kan andas lugnare och samla ny energi.

För dig som längtar efter förändring men har lite längre resväg till Smålands djupa skogar, varför inte skapa din egen lilla retreat. Boka in dig på några stycken behandlingar tre dagar på raken. Du kan välja en behandling per morgon/fm och en på em/kväll eller nöja dig med en om da’n. Däremellan förbliver din mobiltelefon undanstoppad eller avstängd och du låter trädens sus och fåglarnas kvittrande bli ditt mentala SPA.  Andas in doften av mossa och kantarell. Lyssna till vågskvalpet vid sjön. B&B hos Malou ”länk”. Visst låter det som en dröm?

birgitta ekhult markaryd

LAMENT
– Cry until it’s ready

Lamenting is a worldwide tradition of releasing ones sorrow in rites of passage.
To lament means to sing verses of poetry while crying out loud simultaneously. It is a musical genre that carries ancient wisdom.
LÄS MER HÄR (facebook) >>

 

Max 12 deltagare.

(återkommande workshop. Inget datum planerat våren 2023.)

Weekend workshop för at processa och förlösa sorg vi tryckt ner men som ligger begravd djupt nere i vårt inre och stjäl energi.

Obearbetad sorg kan också förkläda sig i andra ohälsotillstånd. Vi bär alla omkring på en rad olika trauman och Lament lämpar sig för att få utlopp för varje ämne som får oss att gråta. Alltifrån våldsamma övergrepp till bara någon kommentar vi upplevde kränkande och inte kan sluta älta.

 

Lament är traditionen att frigöra sorgen genom att gråta tills du är färdig. Gråten tar inte slut förrän den är färdiggråten. Den vill uttryckas. Och att få vara sedd och buren genom sorgen gör att vi inte fastnar i ändlösa cirklar utan kan gå igenom sorgearbetet som en linje som tar oss ut på andra sidan.

 

Att lamentera blir att sjunga poesi till sin eget hjärtas improviserade melodi medans man samtidigt gråter. Med eller utan stöd av enkel violin eller annat instrument.

Det är en metod för transformation både individuellt och gemensamt i grupp. Om vi går tillbaks i historien så brukade sorg vara något man gjorde tillsammans i gemenskap med andra. Idag tenderar vi att dra oss undan och isolera oss med vår sorg.

I den här workshopen får vi lära oss grunderna i hur man skapar och genomför individuella lamentationer. Vi får bli sedda , bevittnade, igenom vår sorg och det sker ett skifte bort från offermentalitet och skam. Individens dolda sorg blir ofta något som ger genklang och kan kännas gemensamt utav gruppen.

GONGBAD

-Gruppavslappning hålles lite då och då. Klicka på fliken ”Gong” för mer info (Gong-fliken är under uppbyggnad och kommer upp framöver).