lilalov

OM MIG

Min approach är hands-on. Vi lever vårat liv i och genom den här kroppen så våra erfarenheter visar sig i vävnaderna. Mens Sana in Corpore Sano, så uttryckte sig en av de visa gamla grekerna.  En sund själ i en sund kropp! (Descartes). Det är från det hållet jag klev in i massagens förunderliga värld – själen intresserade mig mer än kroppen men det visade sig att kroppen är ju en manifestation av själen. 

Kroppen har en naturlig kapacitet för själv-läkande och det är det som jag vill hjälpa dig att ge utrymme för. Ibland behöver vi lite assistans när vi fastnat i ogynnsamma låsningar av olika slag, fysisk smärta, psykisk stress, emotionella blockeringar – jag har en helhetssyn på det här med att vara människa. Termen BodyWork syftar på den där biten när kroppens inneboende vishet aktiveras, att få lite hjälp tillbaka till sig själv. 

Jag började min bana med de tre stegen på Axelson’s Gymnastiska Institut i Stockholm 1995;  från Massör till Diplomerad Massör till Massageterapeut och jag trivdes som fisken i vattnet. Det här med hur kropp och själ hänger ihop är en fascination och en passion som driver mig att kontinuerligt fördjupa mig och något jag fortsatt att utbilda mig i kontinuerligt. Och så älskar jag ju människor. När du befinner dig på mitt bord – den stunden tenderar du bli min favoritmänniska. Det är en ära att få vandra ett stycke med dig på din helanderesa. 

ATT INTEGRERA KROPP MED SJÄL & ANDE HAR VARIT MITT JOBB I + 25 ÅR

Jag har jobbat heltid med massage och kroppsterapi sedan 1996…så jag har hunnit samla på mig en del erfarenhet. Via en egen klinik i Göteborg, och sedan några år i Visby som massör i själavårdsteamet på  Krukmakarens Hus helhets-centra  (Frälsnigsarméns projekt minsann!). Därefter hamnade jag i London på en Integrerad Medicinsk Clinic i Primrose Hill i 18 händelserika år innan mina fötter sökte sig tillbaka till Fädernelandet igen. Nu har jag som kontrast till storstadslivet slagit ner mina bopålar i djupaste Smålandsskogen – and I’m loving it! Här lever jag i rytm med naturen och här finns också min Klinik större delen av tiden. Jag rekommenderar att du passar på att ta dig lite ensamtid i naturen kring min mottagning i samband med din behandling. ”Skogsbad” har blivit en grej för stadsbor som får gå kurs och lära sig varva ner med hjälp av Naturen. Här har vi Skog, gott om skog, och naturupplevelsen och promenaden får du på köpet, så passa på att strosa omkring och lyssna både inåt ditt hjärta och utåt på vindens sus i träden, fåglarnas sång, humlornas surrande och bäckens porlande. 

 

Birgitta Ekhult Markaryd

Med den Klassiska Massagen och gedigen anatomikunskap som grund har jag kunnat bygga vidare och samla ihop nödvändiga tekniker såsom Bindvävs- och Myofascial massage, Kropps psykologiska studier enligt Grinberg metoden. I London dansade jag även 5 Rhythms, en rörelsemeditation eller ett sätt att läka sig själv genom rörelse, det kan vara vild dans eller helt stilla och minimalt beroende på stundens behov, och den här typen av dans ligger lika högt på min intresselista som beröring/massage/kroppsterapi. En vacker dag kanske dessa två strömmar kan få flöda samman även i Smålandsskogen…Kontakta mig gärna om du vill vara med och se till att vi kan skapa en plats där vi får dansa våran dans här i Småland. 

Då och då dyker det upp någon liten Workshop eller kurs i min regi. Ibland bjuder jag in olika experter. Den röda tråden är att det har med välbefinnande att göra, på ett eller annat sätt. Det kan vara rösten som får utlopp i ett Vårskrik som när jag bjuder hit röstpedagog Rosa-Moa i maj 2023 , eller att bli sedd och buren i ett integrerat sorgearbete i gruppform genom Lament (eller Klagovisor som det heter i Skriften). Gongbad förekommer ganska ofta men inte helt regelbundet här ute i Ekhult. Så håll ögonen på min nyhetssida, skriv upp dig för nyhetsbrev, följ mig på instagram.

 

NYHETSBREV

Nytt fält

4 + 15 =